Domare 2021

Vår första cocker spaniel köpte Börje och jag 1983 för sällskap. Vi båda utan någon tidigare hunderfarenhet. Men vi blev tidigt nyfikna på utställning och anmälde. Vi fick veta att  hon hade ett vackert huvud men för övrigt ingen skönhet.  Intresset för utställning var väckt.

1985 styrde vi kosan för första gången mot Skåne för att köpa Örlidens Störtsköne Sten. En 1½ årig hane som hade 2 cert. Ett år senare köpte Örlidens Living Doll ”Dolly” som är stamtik till vår uppfödning.

Båda dessa Örliden hundar tog pris på jaktprov och erhöll SUCH-titeln.

Första kullen föddes 1990 under prefixet Allert’s. Vår första egenuppfödda champion var CH Allert’s Cornelia dotter till Dolly.

Nu har vi bland annat 2 tikar som är 6 respektive 7 generationer avkommor till Dolly.

Vi har haft turen med många duktiga valpköpare som meriterat sina hundar till fina titlar. Som också har ställt upp i uppfödargrupp respektive avelsgrupper när det varit aktuellt.

Den mest betydelsefulla import som vi gjort är CH Charbonnel Blue’n’Yellow ”Billy”. Han fick para många fina tikar och det föddes fina hundar i dessa kombinationer. Billys blod lever kvar inte bara i Norden utan även ute i världen. Vilket är väldigt roligt.

Vår mest framgångsrika hund är C.I.E, NORD UCH, VDH CH, WW-12, Nord V-11 SE V-11 -13, DK V-13 Allert’s Corona.

I början på 2000-talet utbildade jag mig till ringsekreterare och 2010 blev jag auktoriserad exteriördomare.

Dömer nu ett 40-tal raser. Är grupp domare för grupp 8, dömer några raser i grupp 5, 6, 7 och 9.

Utan våra barn Niklas och Rebecca hade vi inte varit där vi är idag. Rebecca är nu sedan några år med i kenneln vilket är väldigt roligt och bra.

Jag blev glad när jag fick inbjudan till cocker sydväst och ser fram mot att få döma rasen i mitt hjärta.

Ser fram mot att träffa Er och Era hundar!

Theres Johansson